luni, 31 martie 2014

COZONAC CU MIERE
    Este un cozonac foarte moale care se poate mentine asa mai mult timp.
    Ca ingrediente , pentru aluat,  am folosit:
  •  400 g faina
  • 2 oua
  • 100 ml iaurt
  • 100 g unt
  •   3 liguri zahar 
  • 3 linguri miere
  • coaja unei lamai
  • 25 g drojdie prospata
    Se prepara astfel
  
    Intr-un castron batem ouale cu zahar adaugam mierea si iaurtul,  la temperatura camerei,  in care am dizolvat drojdia.

    Adaugam faina si batem in continuare; aluatul este moale se bate cu lingura de lemn pana se amesteca bine, toate ingredientele. Lasam la temperatura camerei 1-2 ore.

    Acoperim castronul cu folie de plastic si lasam la frigider pana a doua zi.

    Scoatem apoi aluatul pe planseta infainata si-l intindem o fasie cam de 50 cm; il lasam asa pana preparam umplutura.

     Umplutura poate fi dulceata, branza dul ce sau   nuca macinata  in cazul noastru, 150 g amestecata in 100 g unt topit 2 linguri de zahar si esenta de rom.

     Intindem umplututa la mijlocul foii, o invelim in aluat apoi strangem aluatul " acordeon" si-l punem in tava de chec pe hartie de copt , uns cu ou si pudrat cu zahar tos.

     Lasam la dospit cam 1 ora la temperatura camerei apoi dam la cuptor cam 30 minute.Noi am  uitat si s-a cam prajit.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu