Sunt apreciate de toti si le preparam din urmatoarele ingrediente:
- un pachet foi de napolitane
- un pachet de unt
- 4 oua
- 250 g biscuiti
- 2 linguri cacao
- esenta de rom
- 100 g nuci macinate
- 100 ml lapte.
Zdrobim biscuiti cu sucitorul sau ii macinam fin si ii stropim cu lapte.
Punem 200 g zahar la caramelizat, fara sa-l ardem, cand este facut adaugam pachetul de unt si , pe foc mic, amestecam pana se dizolva tot caramelul, apoi adaugam ouale batura cu 50 g de zahar si omogenizam bine.
Adugam si biscutii cu esenta de rom si cacao si amestecam pana obtinem o pasta pe cate o intindem repede peste foi , apoi asezam o greutate pe prajitura pana se raceste.
Rece se portioneaza.
In poza de mai jos avem varianta cu crema de vanilie si nuca de cocos
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu