duminică, 9 martie 2014

NAPOLITANE
   Sunt apreciate de toti si le preparam din urmatoarele ingrediente:

  •  un pachet foi de napolitane
  • un pachet de unt
  • 4 oua
  • 250 g biscuiti
  • 2 linguri cacao
  • esenta de rom
  • 100 g nuci macinate
  • 100 ml lapte.
   Preparam astfel:
    Zdrobim biscuiti cu sucitorul sau ii macinam fin si ii stropim cu lapte.
 
    Punem 200 g zahar la caramelizat, fara sa-l ardem, cand este facut adaugam pachetul de unt si , pe foc mic, amestecam pana se dizolva tot caramelul, apoi adaugam ouale batura cu 50 g de zahar si omogenizam bine.
 
    Adugam si biscutii cu esenta de rom si cacao si amestecam pana obtinem o pasta pe cate o intindem repede peste foi  , apoi asezam o greutate pe prajitura pana se raceste.
    Rece se portioneaza.


In poza de mai jos avem varianta cu crema de vanilie si nuca de cocos





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu