sâmbătă, 29 martie 2014



CHIFTELUTE  DIN CARTOFI

   Ingrediente folosite :
  • 6 cartofi mari
  • 3 fire de ceapa verde
  • 3 catei de usturoi
  • 100 g branza telemea 
  • 2-3 linguri faina
  • un ou
  • piper
  • frunze de patrunjel
    Preparare :

   Dam cartofii cruzi pe razatoarea mare si ii scurgem foarte bine Am folosit si cartofi fierti dar nu ies asa de bine.
   Adaugam ceapa tocata marunt cu frunze cu tot apoi branza data de razatoare si amestecam putin.
   Punem in compozitie si oul,  piperul si frunzele de patrunjel.

   Daca nu am stors cartofii bine adaugam si o lingura de pesmet si 2 linguri de faina si omogenizam bine.Gustam de sare.

   Punem in tigaia antiaderenta incinsa putin ulei.

   Luam cate o lingura buna din compozitie o punem in tigaie, o aplatizam o prajim pe o parte, apoi intorcem si chiftelutele sunt gata.



   Se servesc cu smantana sau cu sos de rosii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu