Am fost in cateva restaurante care servesc acest preparat apreciat foarte tare de tinerii din familie ( sincer sa fiu, nu prea imteleg de ce) si m-au impresionat simplitatea si costul destul de ridicat, asa ca m-am documentat , am procurat cele necesare si am trecut la treaba.
Ingredientele pe care le folosesc:
- orez , cel mai bun este cel special pentru sushi, apoi cel cu bob mare rotund sau cel cu bob lung
- ghimgir murat
- foite de alge (nori)
- sos de soia
- otet de mere cu miere
- sare
- sos wasabi
- somon proaspat (am folosit si afumat)
- avocado (castravete)
Pun la fiert 3 cani de apa cu putina sare si cand incepe sa fiarba adaug 2 cani orez (de cele mai multe ori il pun in apa rece pentru 30 minute inainte de al pune la fiert.
Apa trebuie sa acopere orezul cam 1 cm.
Acopar vasul cu un capac sub care pun un servetel si cand incepe sa fiarba dau focul la minin.
Daca apa a scazut orezul este bun si-l mai las in vas acoperit sa absoarba toata apa.
Cand s-a racit fac un amestec de otet de pe ghimbir, otet de mere putina sare si o lingurita de sos de soia si-l imprestii peste orez amestecand putin.
Tai somonul felii cam de un cm si avocado tot la fel.
Pe foita de alge asezata pe covoras, pe o bucata de folie mai groasa, pun cu lingura un strat de orez, la un capat pun somon si avocado/castravete sau chiar fara (depinde cum primesc comanda).
Umezesc capatul opus al foii si incep sa rulez cu ajutorul covorasului.
Rolele obtinute le pun in frigider si inainte de a le servi le portionez.
Am spus ca nu sunt pe gustul meu dar ceilalti le apreciaza ceea ce ma bucura.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu