duminică, 9 martie 2014

CUM PREGATIM O PASARE DE CURTE
    Pentru noi a fost o mare dilema deoarece fetele acuzau faptul ca aceste pasari au carnea tare si trebuia sa gasim o cale prin care sa o preparam pe gustul lor, stiut fiind ca este cu mult mai sanatoasa decat ceea ce cumparam din comert.  O fierbere buna la foc mic si o usoara prajire au dat rezultate foarte bune.
    Prin fierbere preparam SUPA CU GALUSTE in cazul nostru, sau cu taitei facuti in casa.
    La supa folosim ca ingrediente:

  • o gaina/ cocos din vara trecuta;
  • 3 morcovi mari;
  • o radacina de patrunjel;
  • o radacina de pastranac
  • o ceapa mare, galbena
  • o bucata de telina
  • cateva boabe de piper si enibahar
  • 2-3 catei de usturoi;
  • frunze  de patrunjel
  • sare.
    Prepararea se face astfel  ;

    Pasarea curata se transeaza si se pune la fiert in apa rece.
    
    Se adauga legumele intregi si se pune la fiert, la foc mic, preferabil in oala de fiert sub presiune.
    Se verifica daca a fiert ceapa, se scoate se adauga boabele de piper si enibahar si se continua fierberea.

   Cand este fiarta carnea se scoate si se dezoseaza, iar supa se  strecoara, dupa care se adauga galustele facute din 2 oua batute foarte bine cu furculita   si  sare  in care se adauga   gris  pana se obtine o pasta ca o smantana grosa.

    Se ia cate o lingura si se pune in supa  care da in clocot.
    Dupa ce am epuizat compozitia adaugam putina apa si lasam sa fiarba  pana devin pufoase, ca in poza de mai jos.In final adaugam frunzele de patrunjel tocate.


  
    CARNEA O PREPARAM CU OREZ  astfel:
    O  pudram cu condiment de pui, sare si  usturoi zdrobit si o lasam cam jumatate de ora.

    Incingem ulei putin intr-o tigaie antiaderenta si prajim bucatile pe toate partile. Nu recomandam in cuptor deoarece se usuca prea tare.
   O servim cu pilaf de orez preparat astfel:
   Punem 2  cani de apa la fiert. cand fierbe adaugam o cana de orez bine spalat, punem capacul si fierbem la foc mic pana se absoarbe apa.
   Punem orezul intr-o cratita in care am calit o ceapa, adaugam un polonic de grasime de pe supa, amestecam bine, adaugam legumele din supa tocate, sare si piper si orezul este gata.


   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu