miercuri, 26 martie 2014

CORNULETE CU UNTURA SI VIN

   Datorita vinului si iaurtului aluatul este crocant  iar untura ii da o fragezime deosebita.

   Iata ingredientele :
  • 500 g faina
  • 250 g untura
  • 100 ml. iaurt
  • 100 ml. vin
  • o lingura zahar
  • o lingurita sare
  • praf de copt coaja de lamaie
  • dulceata de visine.
   Preparam astfel:
   Frecam untura cu zahar, oul batut si sare apoi adaugam iaurtul, omogenizam bine, apoi vinul in care am dizolvat praful de copt si coaja de lamaie.

   In final amestecam, tot cu lingura de lemn,  faina pana obtinem un aluat mai moale dar nu lipicios pe care il adunam cu mana si il punem cu bol cu tot in frigider pentru cel putin 30 minute.

   Cantarim bucati de 150g, le intindem cu sucitorul in cercuri apoi le taien in 8 si rulam cornuletele cu dulceata preferata.

   Le coacem pe hartie cam 20 minute, dupa care le dam prin zahar praf amestecat cu zahar vanilinat.
   Cam asa arata in final.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu