joi, 6 martie 2014

RAVIOLI CU BRANZA SI SOS ALB
   Folosim, in acest preparat tot foaia de taitei facuta in casa, deci avem nevoie de urmatoarele ingrediente
  • o foaie de taitei din 2 oua
  • 300 g branza telemea 
  • un ou
  • o ceapa mica
  • sos alb 
  • 100 g bacon
  • parmezan
   Am pregatit ravioli astfel:
   Intindem bine foaia de taietei, mai subtire decit pentru lasagna si decupam cu forma discuri in care punem o lingurita de branza frecata cu un ou si ceapa data de razatoare.
   Indoim pe jumatate si presam cu forma.

 

Dupa ce terminam  de facut tot aluatul, punem la fiert in apa sarata, intr-un vas mai mare pana se ridica la suprafata .
    Strecuram si facem sosul alb astfel:
    Prajim putin baconul taiat in bucatele adaugam o lingura de faina, stingem cu lapte pana da un clocot bun, adaugam enibahar si usturoi zdrobit, parmezanul dat pe razatoarea mica si turnam peste raviolii calzi.
    Am incercat si varianta cu smantana dulce care da un sos mai fin dar de data asta nu am avut si am folosit lapte.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu