joi, 6 martie 2014

LASAGNA  CU BRANZA SI CIUPERCI
   Lasagna este o mancare usor de facut si foarte gustoasa  si poate fi incercata cu diferite combinatii ca umplutura,
   In cazul de fata am folosit drept ingrediente:
  • o foaie de taitei facuta in casa din 2 oua;
  • 300g ciuperci
  • 2 cepe
  • 3-4  catei de usturoi
  • suc de rosii
  • 300 g branza telemea
  • 500 ml sos bechamel
  • suc de rosii
  • piper, sare, cimbru
   Am preparat astfel:
   Punem ceapa tocata la calit, impreuna cu usturoiul,   in putin ulei, saram si lasam pana devine ceapa sticloasa;
   Adaugam ciupercile tocate si fierbem pana scade sucul lasat
   Amestecam 250 ml suc de rosii cu o lingura de faina si adaugam peste ciuperci, ; continuam fierberea pana se leaga si primeste un aspect cremos. Condimentam si luam de pe foc, amestecul avand o consistenta mai lichida.
   Preparam sosul bechamel din unt, faina, lapte, nucsoara si putina coaja de lamaie.
   Luam din sos cam 200 ml iar in  cel ramas adaugam branza rasa si oul batut.
   Portionam foaia in functie de marimea tavii o asezam in tava unsa si pe care au pus un strat de sos, adaugam ciupercile preparate ca mai sus, punem  alta foaie peste care adaugam branza , acoperim cu a treia foaie, ungem cu sosul ramas  si dam la cuptor pentru 20-30 minute
   Servim cu smantana.
   Asa arata preparatul nostru.

   Mentionam faptul ca folosind foile prospat facute in casa nu este necesara o mare cantitate de sos on comparatie cu foile cumparate care sunt cu mult mai uscate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu