miercuri, 12 martie 2014

TOCANITA DE MANZAT

    Pentru aceasta am folosit:

  • 800 g carne de manzat;
  • 3 cepe mari
  • 2 morcovi;
  • 3 cartofi
  • o lingura pasta de ardei (din productia proprie)
  • ciuperci micute cam o mana;
  • 2 linguri  smantana
  • putina faina
  • 5 catei de usturoi;
  • 100 ml. vin rosu
  • condimentele preferate ( piper, salvie,  dafin si oregano)
    Carnea se taie in fasii  foarte subtiri.

    Am pus ceapa in cratita la calit cu putin ulei, am adaugat  morcovii taiati in bucatele mici, pasta de ardei , carnea si o cana de apa fierbinte si am fiert sub capac cam 1,5 ore.

    Atentie sa completam cu apa ori de cate ori este necesar si sa amestecam din cand in cand.

   Cand este aproape gata adaugam cartofii taiati felii subtiri, ciupercutele intregi si vinul si fierbem in continuare cam 15 minute. Tot acum aduugam si condimentele.

   Amestecam smantana cu faina si putina apa si o turnam in cratita, nu inainte de a o amesteca cu sucul din oala pentru a nu se taia.  De asemenea punem si usturoiul  zdrobit. Mai dam un clocot si  luam de pe foc.
   Este deosebit de gustoasa.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu