miercuri, 2 aprilie 2014




PRAJITURA CU BRANZA  DULCE SI MERE
   Este o prajitura pufoasa si moale, aromata si placuta la gust pentru care am folosit urmatoarele ingrediente

pentru blatul de baza
  • un ou
  • 6 linguri de zahar
  • 2 linguri untura sau 4 linguri ulei
  • 2 linguri smantana
  • 250-300 g faina
  • coaja unei portocale
  • praf de copt.
pentru blatul de sus
  • 2 oua
  • 2 linguri de apa
  • 4 linguri de zahar
  • 3 linguri faina 
  • o lingura cacao
pentru umplutura
  • 500 g branza dulce
  • 150 g zahar
  • coaja unei portocale
  • un ou
  • 1-2 linguri de gris
   Preparare

   Pentru blatul de baza frecam untura  cu zahar, adaugam oul si coaja de portocala pana se topeste zaharul.

   Adaugam smantana, apoi faina amestecata cu praful de copt obtinand un aluat moale pe care-l dam la frigider cam 30 minute.

   Intre timp facem umplutura  frecand bine branza dulce cu zahar si ou. Adaugam grisul si coaja de portocala.

   Asezam aluatul din frigider in tava pe hartie de copt si o dam cam 5 -10 minute la cuptor la 180 grade C.

   In acest timp facem blatul cu cacao: separam  ouale, batem albusurile cu putina sare, adaugam zaharul si batem in continuare pana se intaresc bine.

   Adaugam 2 linguri de apa, batem bine si apoi galbenusurile continuand sa batem cu telul.

   In final adaugam faina amestecata cu cacao.

   Scoatem din cuptor, intindem umplututa apoi aluatul cu cacao si nivelam frumos.

   Taiem 2 mere in felii subtiri, le infigem in akuat  verticak si dam la cuptor pentru cca 40 minute
    Rece portionam si iata produsul finit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu