PRAJITURA CU FOI CU MIERE SI CREMA DE LAMAIE
Foile cu miere sunt foarte apreciate de fete;de data aceasta le-am umplut cu crema de lamaie ceea ce le confera un gust placut acrisor care se combina perfect cu mierea de albine.
Ingredinte folosite:
Pentru foi:
- 2 oua
- 4 linguri miere
- 100 g zahar
- 50 g untura sau 75 g unt
- 5 linguri iaurt/ smantana
- o lingurita bicarbonat de sodiu
- coaia unei lamai
- cam 450g faina
- 2 linguri cacao
- 3oua
- 2 linguri amidon
- 200 ml lapte
- 200 g zahar
- zeama unei lamai
- 200 g unt
- gem de capsuni
Frecam untura cu zahar, adaugam mierea si apoi ouale, pana se topeste zaharul.
Adaugam iaurtul si coaja de lamaie apoi adaugam bicarbonatul stins cu otet si omogenizam bine.
In final adaugam faina obtinand un aluat mai moale pe care-l punem la rece 30 minute.
Impartim aluatul in jumatate prin cantarire apoi in jumatate adaugam 2 linguri cacao.
Aluatul galben in impartim in 2 foi pe care le coacem cam 15 minute la foc potrivit.
Din aluatul cu cacao facem tot 2 foi pe care le coacem, apoi le lasam sa se raceasca.
Pentru crema frecam ouale cu zahar adaugam amidonul apoi laptele si fierbem pana se ingroasa bine.
Lasam la racit.
Frecam untul spuma apoi punem zeama de lamaie si omogenizam frumos.
Luam din crema cate putin si adaugam la unt pana se obtine o crema spumoasa, cu aroma de lamaie.
Montam prajitura astfel:
Foaie alba crema, foaie cu cacao, gem de capsuni, foaie maro, crema, foaia alba.
Punem o greutate de prajitura si o lasam 1-2 ore dupa care o ungem cu putina crema, dupa care decoram cu carlionti de ciocolata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu