luni, 7 aprilie 2014



PRAJITURA CU FOI CU MIERE  SI CREMA DE LAMAIE
   Foile cu miere sunt foarte apreciate de fete;de data aceasta le-am umplut cu crema de lamaie ceea ce le confera un gust placut acrisor care se combina perfect cu mierea de albine.

   Ingredinte folosite:

Pentru foi:
  • 2 oua
  • 4 linguri miere
  • 100 g zahar
  • 50 g untura sau 75 g unt
  • 5 linguri iaurt/ smantana
  • o lingurita bicarbonat de sodiu
  • coaia unei lamai
  • cam 450g faina
  • 2 linguri cacao
  Pentru crema:
  • 3oua
  • 2 linguri amidon
  • 200 ml lapte
  • 200 g zahar
  • zeama  unei lamai
  • 200 g unt
  • gem de capsuni
     Preparam astfel  foile:

    Frecam untura cu zahar, adaugam mierea si apoi ouale, pana se topeste zaharul.

    Adaugam iaurtul si coaja de lamaie  apoi adaugam  bicarbonatul stins cu otet si omogenizam  bine.

     In final adaugam faina obtinand  un aluat mai moale pe care-l punem la rece 30 minute.

     Impartim aluatul in jumatate prin cantarire apoi in jumatate adaugam 2 linguri cacao.
     Aluatul galben in impartim in 2 foi pe care le coacem cam 15 minute la foc potrivit.

     Din aluatul cu cacao facem tot 2 foi pe care le coacem, apoi le lasam sa se raceasca.

    Pentru crema  frecam ouale cu zahar adaugam amidonul apoi laptele si fierbem pana se ingroasa bine.
    Lasam la racit.

     Frecam untul spuma apoi punem zeama de lamaie si omogenizam frumos.
     Luam din crema cate putin si adaugam la unt pana se obtine o crema spumoasa, cu aroma de lamaie.

     Montam  prajitura astfel:

     Foaie alba crema, foaie cu cacao, gem de capsuni, foaie maro, crema, foaia alba.
     Punem o greutate de prajitura si o lasam 1-2 ore dupa care o ungem cu putina crema, dupa care decoram cu carlionti de ciocolata.


   


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu