PUI CU GALUSTE DE PAINE (AUSTRIECE)
Pentru diversificarea garniturilor care se servesc langa friptura am adaptat o reteta de galuste austriece dupa gusturile noastre rezultand o mancare gustoasa, pe placul nostru.
Pentru friptura de pui am facut o marinata in care am tinut carnea de pui cam 3 ore din:
- 5 catei de usturoi
- o lingura de busuioc
- o lingura de rozmarin
- o lingura de boia
- o lingura sos wolcester
- o lingura sos de soia
- o lingura praf de curry
- 100 ml vin
- sare
Apoi am pus carnea in tava presarata cu susan si am dat-o la cuptor aproape o ora, descoperita dupa care am servit friptura cu sosul format in tava si galustele de paine.
Galustele de paine le-am preparat din:
- jumatate miez de franzela mica
- un ou
- 150 ml lapte (depinde cat de moale este painea)
- 2 cepe verzi
- patrunjel verde
- 2 linguri faina
- putina drojdie proaspata
Am pus painea faramitata, oul ceapa tocata fin si patrunjelul si am amestecat bine.In functie de consistenta compozitiei se adauga faina pentru a putea sa facem gogosele cate sa-si mentina fosrma.
Punem apa cu sare la fiert cam 2 l , luam cate o lingura din compozitie, o facem sferica cu mana si o punem la fiert cam 5-10 minute.
Stau la suprafata apei, le-am intors cu lingura si apoi le-am pus la scurs.
Le-am servit langa friptura cu sos, ca in poza de mai jos.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu