duminică, 27 aprilie 2014

PRAJITURA CU VISINE FLORINA
   Este o prajitura delicioasa care imbina armonios gustul de visine cu cel al ciocolatei pentru care avem nevoie de urmatoarele ingrediente :
  • un blat de tort din  4 oua, 4 linguri de apa, 8 linguri de zahar, 8 de faina, praf de copt si coaja unei lamai;
  • un blat de rulada din 3 oua, 2 linguri de ulei, 4 linguri de nuca si 2 linguri de faina ,  4  linguri de zahar
  • 1 kg de visine congelate
  • un plic de gelatina
  • crema pentru care am folosit 3 oua, 300 ml. lapte, 250 g zahar 250 g unt, 2 linguri cacao, 70g amidon, esenta de vanilie si de rom.
  • 200 g ciocolata menaj
    Am preparat prajitura astfel:
 
   Coacem blatul galben pe care-l lasam sa se raceasca pe gratar dupa care in taiem pe orizontala in 2 bucati.

   Coacem apoi blatul de rulada pe cale il rulam in hartie de copt si il lasam sa se raceasca.

   Facem umplutura pentru rulada astfel:  luam jumatate din cantitatea de visine decongelate,  le amestecam cu zahar dupa gust si le punem sa dea un clocot apoi luam de pe foc.

  In sucul rezultat din decongelarea visinelor punem un plic de gelatina inmuiat in apa in prealabil, si-l dizolvam prin incalzire, fara fierbere, dupa care il amestecam cu visinele caldute.
 
  Desfacem rulada, o umplem cu visine si o rulam,  apoi o dam la rece pentru a se intari umplutura.

  Crema am facut-o prin frecarea celor 3 oua cu 250 g zahar pana se omogenizeaza foarte bine, apoi adaugam cele 3 linguri de amidon si amestecam in continuare.
   Apoi adaugam laptele, preferabil fierbinte, omogenizam si punem pe foc mic pana se ingroasa bine.

   In timp ce se tempereaza crema,  frecam spuma untul,  adaugam crema de oua si o amestecam bine,  spuma.

   Montarea prajiturii: punem blatul galben insiropat (recomand, se poate si fara) punem jumatate din crema si o intindem pe toata suprafata.
   Taiem rulada in bucati cam de un centimetru si le punem orizontal peste crema galbena aromata cu vanilie.
   Apoi punem crema ramasa dupa ce am pus in ea 2-3 linguri de cacao si esenta de rom.



   Intindem crema cu cacao si asezam a doua foaie insiropata, apoi presam usor.
   Dam prajitura la rece.

   Dupa ce prajitura s-a intarit punem glazura obtinuta prin dizolvarea ciocolatei( am folosit ciocolata neagra, daca nu mai adaugam cacao)  in 2-3 linguri de lapte cald si o lingura de ulei.
   Punem pe foc mic pentru dizolvare completa apoi adaugam visinele ramase, omogenizam compozitia, o turnam peste prajitura si iata cum arata:




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu