marți, 12 iunie 2018



FALAFEL

           Am mancat pentru prima data acest preparat cu prilejul excursiei efectuata in Israel-Iordania  si l-am  apreciat de la prima degustare.

          In Israel se vinde ca mancare stradala sub forma unei chiftele cu capetele ascutite pentru cel picant si cu capetele rotunjite cel care nu este picant.

          Noi il facem pentru a doua oara, de data aceasta imbunatatit, prin faptul ca am facut o combinatie de mai multe retete.


           Ingrediente:

  • 400 g naut
  • 2 cepe mari verzi
  • usturoi dupa gust
  • o lingura tahini
  • un ou
  • 2 linguri faina
  • 2 felii de paine cu tarate
  • o lingurita piper
  • o lingurita cardamon
  • o lingurita cumin
  • o lingurita curcuma
  • o lingurita nucsoara
  • o lingura zacusca din ardei
  • o legatura patrunjel
  • sare
          Preparare:

         Punem nautul la inmuiat in apa pentru 24 ore.




         Scurgem de apa si-l dam prin masina de tocat cu sita mica, sau de 2 ori prin cea cu sita mare.

         Tocam si ceapa verde, usturoiul si feliile de paine inmuiate putin.




          Amestecam celelalte condimente si formam chiftelele.




          Le dam prin susan, le pudram cu putina faina si le punem la prajit in tigaie cu mult ulei.
          Se servesc ca atare, cu sos de rosii sau de smantana.

          Iata produsul finit.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu