luni, 11 iunie 2018


PRAJITURA CU NUCA, CIRESE SI CREMA

        Ciresele puse in crema de vanilie  se imbina perfect cu blatul cu nuca si bezea.
        M-am inspirat dintr-o reteta de pe net, pentru blat in care am pus nuca si iaurt  dar crema este cu totul alta.


        Ingrediente:

        Blat:

  • 360 g faina
  • 150 g nuca macinata
  • 250 unt
  • 100 g zahar
  • 5 galbenusuri
  • 100 g iaurt
  • praf de copt
  • coaja de lamaie
      Crema 1:
  • 5 albusuri
  • 125 g zahar
  • o lingura suc de lamaie
  • vanilie
  • 2 linguri faina
      Crema 2:
  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 100 g faina
  • 200 ml lapte 
  • vanilie
      Preparare:

      Pentru blat:  

      Frecam galbenusurile   si untul la temperatura camerei  cu  cu zahar, pana la dizolvarea acestuia




      Diluam compozitia cu iaurt, adaugam nuca macinata, coaja de lamaie  si faina cu praful de copt.




      Facem un aluat mai tare si-l dam la rece pentru o ora.

      Impartim aluatul in 2 bucati, intindem prima foaie  pe dosul la tava si o dam la cuptor cam 20 minute.




      Facem crema1   
    
      Batem albusurile cu putina sare, pana se tine spuma, apoi punem pe rand zaharul si zeama de lamaie.

       Cand se tine bine pe tel amestecam usor faina.

       
Dupa ce s-a copt prima foaie, pregatim  a doua, o punem pe dosul tavii, intindem crema 1 si o dam la copt. 



 
      Pregatim crema 2:

      Frecam galbenusurile cu zahar  spuma apoi adaugam faina si laptele si batem pe foc mic pana capata consistenta cremoasa.
      
      Este momentul sa adaugam cele 500 g cirese foarte bine scurse de suc.

      Luam de pe foc si adaugam spuma de  la cele 3 oua batuta foarte bine.

       Calda o turnam peste primul blat pe care l-am asezat in tava in care l-am copt.




       Peste crema asezam cu grija blatul cu bezea si lasam la rece . Am decarat cu bombonele.

       Iata produsul finit.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu