duminică, 10 iunie 2018

PRAJITURA CU NUCA SI DULCEATA

          Este o prajitura care necesita un pic de efort dar merita.

          Ingrediente:
          Blat:

  • 250g faina 
  • 100g nuca macinata
  • 200 g unt
  • 4 galbenusuri
  • 50 g zahar
  • 400 g dulceata
  • coaja de lamaie
          Crema 1:
  • 4 albusuri
  • 180 g zahar
  • 2 linguri amidon (faina)
  • 150 g nuci tocate
         Crema 2:
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 2 linguri faina
  • 150 g unt
  • vanilie
          Preparare:

      Blatul: 

      Amestecam cu dispozitivul special faina cu untul rece.




      Adaugam zaharul si galbenusurile.



      Aluatul obtinut este foarte fraged, il intindem cu ajutorului unui borcan ca sa fie uniform.



      Peste aluat punem dulceata.



      Crema 1:

      Baten foarte bine albusurile cu zahar si vanilie, adaugam usor faina si o intindem peste dulceata si presaram nucile taiate.



      Dam la copt pentru 40 minute.

      Crema 2:

      Frecam ouale cu zahar faina apoi adugam laptele si vanilie. 

      O intarim la foc mic si apoi, calduta o punem in untul frecat spuma.

      Cand blatul este rece punejm crema si apoi o foaie de napolitana.




      Foarte buna.



      

  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu