Apreciem friptura la cuptor ca fiind mai buna din toate punctele de vedere decat carnea fripta la tigaie deoarece o mare parte din grasime se scurge in tava de si nu necesita grasime in plus.
Ingrediente:
- pulpa de purcel
- 5 catei de usturoi
- cate o lingurita din urmatoarele condimente: piper, enibahar, condiment de carne de porc, nucsoara, cardamon
- o lingura boia dulce
- o lingura cimbru uscat
- sos de soia
- otet balsamic
Feliem pulpa pana la os fara sa desprindem feliile de carne.
Amestecam condimentele solide si frecam bine carnea.
Zdrobim usturoiul si-l raspandim peste friptura.
Stropim cu sos de soia si otel balsamic.
Presaram sare dupa gust si frecam bine bucata de carne.
Lasam la temperatura camerei o ora.
Asezam apoi pulpa in tava, punem apa cam de un deget, acoperim cu folie si dam la cuptor, la foc mic cca 150 grade Celsius cam 3 ore.
Stropim din cand in cand cu sosul format.
Spre final am pus cartofi feliati, i-am amestecat cu sos si i-am copt alaturi de friptura.
Cu cca 30 minute am luat folia si am marit temperatura cuptorului pentru a prinde o crusta crocanta.
Am servit friptura cu sos de macris.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu