luni, 4 iunie 2018

COTLET DE PORC IN VASUL CERAMIC

Pentru un gust  mai deosebit am facut friptura in vas ceramic, deoarece, pe langa faptul ca se patrund mai bine aromele condimentelor, carnea rezultata este cu mult mai suculenta.

       Ingrediente:

  • un kg cotlet de porc
  • 2 cepe rosii
  • 6 carofi mari
  • un morcov
  • cativa catei de usturoi
  • 6 ciuperci
  • amestec de condimente dupa gust ( sare, piper, boia, enibahar, condimente pentru carne de porc)
  • o lingura dulceata de ardei iute facuta de noi.
        Preparare:
        
        Portionam cotletul fara sa-l taiem complet apoi il masam foarte bine cu condimentele mentionate.







        Lasam cel putin o ora sa se imbibe carnea cu aroma condimentelor.

        Taiem legumele in bucati mai mari le ungem cu ulei si le condimentam,

        Asezam carnea in vasul de lut umezit cu cel putin jumatate de ora inainte si uns cu ulei.

        Punem apoi legumele, aranjate frumos, stropim cu usturoi zdrobit si dulceata de ardei iute si adaugam in vas  un pahar de vin.




         Punem capacul si dam la cuptor.

        Mancarea este servita



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu