sâmbătă, 9 iunie 2018

PRAJITURA CU MERE SI NUCI  1

      Pe langa faptul ca prajiturile cu fructe au o savoare deosebita, daca fructele sunt si din productie proprie si bio, atunci valoarea lor creste si mai mult.
      Avand  merele la dispozitie, pentru a nu se risipi, in fiecare an le punem la conservat in borcane sau congelator. Vom reveni pentru a prezenta modul lor de conservare.
      In prajitura de fata am folosit mere congelate, acestea  fiind u  soi de vara nu rezista peste iarna in stare cruda.

      Ingrediente folosite :


  • 150 g untura  sau 200 g unt
  • 3 oua  mici
  • 200 g zahar
  • 200 ml. iaurt
  • 150 g nuca macinata
  • 350 g faina 
  • un praf de copt
  • o lamaie
  • 1 kg mere congelate, inainte fiind taiate in bucati mari si calite cu putijn zahar stropite cu zeama de lamaie, o lingurita scortisoara si 2 linguri de faina
      Pentru preparare am procedat astfel:

     Frecam untura cu zahar apoi punem cate un ou si amestecam bine pana la incorporarea lor si dizolvarea zaharului.











     Introducem coaja de lamaie si iaurtul. Omogenizam

     Punem apoi nuca macinata si in final, faina cu praful de copt..

    Obtinem un aluat mai moale in care incorporam cu grija merele, pentru a ramane bucatele.




     Transferam aluatul in tava pe hartie de copt si coacem cam 40 minute la 200 g (cuptor  nostru e cu ventilatie)




     Portionam si servim cu zahar pudra




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu