Pe langa faptul ca prajiturile cu fructe au o savoare deosebita, daca fructele sunt si din productie proprie si bio, atunci valoarea lor creste si mai mult.
Avand merele la dispozitie, pentru a nu se risipi, in fiecare an le punem la conservat in borcane sau congelator. Vom reveni pentru a prezenta modul lor de conservare.
In prajitura de fata am folosit mere congelate, acestea fiind u soi de vara nu rezista peste iarna in stare cruda.
Ingrediente folosite :
- 150 g untura sau 200 g unt
- 3 oua mici
- 200 g zahar
- 200 ml. iaurt
- 150 g nuca macinata
- 350 g faina
- un praf de copt
- o lamaie
- 1 kg mere congelate, inainte fiind taiate in bucati mari si calite cu putijn zahar stropite cu zeama de lamaie, o lingurita scortisoara si 2 linguri de faina
Frecam untura cu zahar apoi punem cate un ou si amestecam bine pana la incorporarea lor si dizolvarea zaharului.
Introducem coaja de lamaie si iaurtul. Omogenizam
Punem apoi nuca macinata si in final, faina cu praful de copt..
Obtinem un aluat mai moale in care incorporam cu grija merele, pentru a ramane bucatele.
Transferam aluatul in tava pe hartie de copt si coacem cam 40 minute la 200 g (cuptor nostru e cu ventilatie)
Portionam si servim cu zahar pudra
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu