luni, 4 iunie 2018

STRUDEL CU BRANZA

      Este un aluat " mai greu" deoarece contine untura de porc  care, cred ca-i oricum mai sanatoasa daca provine de la un porc crescut la tara,  decat orice grasime din supermarket.
      Nu-i mare problema cu untura deoarece nu consumam zilnic asemenea preparate.

       Ingrediente:

  • 500 g faina
  • 150 g untura
  • 100 ml iaurt
  • sare
  • branza dulce si branza sarata
       Preparare:

      Toate ingredientele sa fie foarte reci.

       Amestecam faina cu untura si cu o lingurita de sare  ( lucram foarte repede cu lingura sau cu dispozitivul de framantat)




      Adaugam iaurtul si omogenizam cat sa se tina aluatul.

      Intindem un dreptunghi cat de subtire putem si ungem cu untura.




      Rulam si taiem apoi ruloul in 2 bucati, invelim in folie si dam la rece pentru cel putin o ora.




      Scoatem cate un rulou il intindem subtite, obtinand 2 foi din fiecare rulou.

      Am umplut 2 foi cu branza dulce, doua cu sarata, le-am pus in tava de copt. Le-am uns cu ulei si le-am dat la cuptor pana au prins putina culoare.




   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu