joi, 7 iunie 2018

PRAJITURA CU MERE SI CACAO


    Avand doi meri in curte, unul de vara si celalalt de toamna care, in fiecare an  fructifica, in afara de suc de mere, punem mere rase la borcan sau calite putin si congelate.


       Ingrediente:
  • 150 g untura  sau 200 g unt
  • 3 oua  mici
  • 200 g zahar
  • 200 ml. iaurt
  • 350 g faina 
  • 2 linguri cacao
  • un praf de copt
  • o lamaie
  • 1 kg mere congelate, inainte fiind taiate in bucati mari si calite cu putijn zahar stropite cu zeama de lamaie, o lingurita scortisoara si 2 linguri de faina
       Preparare:

       Frecam grasimea cu zahar, apoi adaugam, pe rand, cate un ou si frecam pana la dizolvarea completa a zaharului



      
  Adaugam iaurtul,  coaja si zeama lamaiei, apoi ingredientele uscate prin cernerea lor, pentru o numa aerisire.




        Punem merele si asezam in tava jumatate din aluat cu spatii intre bucati.




        In aluatul ramas adaugam 2 linguri cacao, omogenizam si punem in spatiile goale din tava.





        Nivelam si dam la copt pentru cca 40 minute.

        Asa arata produsul finit.



 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu