duminică, 10 iunie 2018


PULPA DE PORC CU CARTOFI SI CEAPA CARAMELIZATA LA CUPTOR

       Fripturile la cuptor sunt cu mult mai gustoase si mai putin agresive pentru persoanele care au afectiuni digestive.


         Ingrediente:

  • 1 kg pulpa de porc
  • condimente pentru carne de porc
  • 10 cartofi mari
  • condimente pentru cartofi
  • 5 cepe rosii
  • otet balsamic
  • sos de soia
  • sare, piper
  • faina ulei


\       Preparare:

        Feliem carnea de porc, o condimentam, o stropim cu sos de soia si otet balsamic si o lasam la rece pentru o ora , cel putin.

        Curatam legumele, le taiem in 4, le condimentam si ungem  cu ulei.

        Intr-o tigale mare prajim in ulei carnea data prin faina pana prinde o crusta maronie.



        Scoatem carnea si o tinem la loc cald acoperita cu folie de aluminiu.

        Blansam ceapa apoi cartofii  si ii asezam in tava impreuna cu bucatile de carne.





        In tigaie turnam 100 ml vin alb, diluam cu putina apa si turnam peste produsele din tava.




        Acoperim cu folie de aluminiu perforata si dam la cuptor pentru 1,5 ore la foc mai mic.

        Scoatem folia, alestecam legumele si mai tinem in cuptor la foc mare cam o jumatate de ora.

        Am obtinut un produs delicios.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu