Am compus aceasta reteta din urmatoarele ingrediente si apreciem ca are un gust deosebit de jnteresant, blatul moale si nucile crocante se potrivesc foarte bine:
- 4 oua
- 200 g unt
- 300 g zahar
- 2 linguri cacao
- 125 nl iaurt
- 3 linguri de miere
- 400 g faina
- esenta de rom
- 100 g nuci pralinate
- ciocolata topita
Preparam astfel:
Frecam untul cu zahar, apoi punem pe rand cate un galbenus de ou pana se face o crema fina.
In compozitie adaugam mierea, cacao, esenta de rom si in final faina, obtinand un aluat mai tare.
In aluat adaugam albusurile batute spuma, dupa care asezam compozitia in tava pe hartie de copt.
Coacem cca 40 minute.
Intre timp, pregatim nucile astfel: punem la topit 4-5 linguri de zahar umezit si cand devine maro deschis punem nucile, amestecam repede si apoi le turnam pe o farfurie unsa. Cand s-au racit le zdrobim cu sucitorul.
Pe prajitura calda, presaram nucile si apoi turnam ciocolata topita in putin lapte
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu