Buretii de roua apar prin fanete si pasuni de obicei dupa ploaie, pe vreme calda de la inceputul verii pana toamna tarziu si au o aroma deosebita, specifica. Recomandam folosirea numai a palariei cu lamele, piciorul fiind foarte tare.
Ingrediente folosite:
- 300 g bureti fara piciorus
- o ceapa mare
- putina boia de ardei
- piper rosu
- un ou
- 3 linguri smantana
- o lingura faina
- condiment China
- frunze de patrunjel
Mod de preparare
Curatam foarte bine buretii si ii spalam, apoi ii tocam nu prea marunt. Nu recomandam oparirea deorece se pierde din aroma si substantele nutritive.
Calim ceapa in ulei si apoi punem buretii si calim in continuare, pana scade apa pe care o lasa.
Daca nu sunt facuti mai adaugam putina apa si fierbem sub capac pana sunt bine fierti.Condimentam cu sare, piper si condimentele preferate ( noi China).
Frecam smantana cu faina si oul batut si punem in cratita. Mai dam un clocot, punem patrujel tocat si gata.
Foarte gustos.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu