joi, 22 octombrie 2015

TARTA CU MERE SI GUTUI
  
 Gutuile in combinatie cu merele confera o aroma deosebita acestei tarte.

 Am folosit urmatoarele ingrediente  :

  • 250 faina
  • 150 g unt
  • 50 g zahar
  • 1 ou
  • eventual putina apa foarte rece.
  • putina sare
  • coaja de lamaie.
  • 6  mere
  • 2 gutui 
  • 200 g zahar
  • zeama de lamaie
  • scortisoara
  Pentru blat procedam astfel :

  Punem faina intr-un castron si adaugam untul rece taiat bucatele mici.
  Cu furculita, amestecam untul cu faina  cat mai bine.
 
   Adaugam sarea, zaharul, coaja de lamaie  si oul batut si amestecam cu furculita, apoi framantam repede cu mana pana obtinem un aluat compact; am pus si putina apa foarte rece pentru o omogenizare rapida, dar aluatul trebuie sa fie foarte tare.

   Il invelim in folie si-l dam  la rece pentru 30 minute.

   Umplututa o obtinem din mere si gutui taiate bucati pe care le punem intr-o  cratita amestecate cu zahar, stropite cu zeama de lamaie si scortisoara. Le calim pana se inmoate si siropul lasat scade. Lasam la racit.

   Intindem aluatul in forma de  tarta, il intepam cu o furculita si apoi asezam umplutura peste aluat, dupa care dam la cuptor cam 40 minute.
   Cand s-a copt am ornat cu ciocolata data de razatoare , bomboane  si zahar pudra.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu