Ca sa fiu sincer adoram prajiturile cu fructe si le-am ocolit deloc in aceasta vara desi cantarul ne-a avertizat ca am luat ceva in plus, dar o sa ne straduim sa dam jos ceea ce s-a acumulat.
Ingrediente
Blat:
- 4 galbenusuri
- 150 g zahar
- 3 linguri untura
- 2 linguri miere
- 4 linguri smantana
- nuci tocate
- scortisoara
- 350 faina + praf de copt
- visine fara samburi, bine scurse de suc.
- 4 albusuri
- 200 g zahar
- 150 g nuci macinate
- 2 linguri faina
- zahar vanilinat
Pentru preparare, procedam astfel:
Frecam untura cu zahar pana la dizolvarea lui completa, dupa care adaugam cate un galbenus de ou.
Cand s-au incorporat toate punem mierea apoi, pe rand cele 4 linguri de smantana si omogenizam foarte bine.
In final adaugam faina cu praf de copt di scortisopara.
Am obtinut un aluat moale pe care-l punem in tava pe hartie de copt.
Batem albusurile spuma cu zahar apoi adaugam faina amestecata cu nuci si zahar vanilinat
Asezam visinile pe blat adaugam bezeaua si dam la copt cam 40 minute.
Frecam untura cu zahar pana la dizolvarea lui completa, dupa care adaugam cate un galbenus de ou.
Cand s-au incorporat toate punem mierea apoi, pe rand cele 4 linguri de smantana si omogenizam foarte bine.
In final adaugam faina cu praf de copt di scortisopara.
Am obtinut un aluat moale pe care-l punem in tava pe hartie de copt.
Batem albusurile spuma cu zahar apoi adaugam faina amestecata cu nuci si zahar vanilinat
Asezam visinile pe blat adaugam bezeaua si dam la copt cam 40 minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu