Am incercat mai multe variante si m-am oprit la cea de mai jos, cu urmatoarele precizari:
- aluatul, dupa framantat trebuie sa fie nu prea elastic si moale
- trebuie intind cu sucitorul prin presare usoara, altfel crapa la copt.
- 500 g faina
- un ou
- 150 ml ulei de masline
- 30 g drojdie proaspata
- cam 250 ml lapte, depinde de faina
Preparare:
Amestecam laptele caldut cu drojdia, apoi punem uleiul si turnam amestecul obtinut peste faina.
Batem oul cu putina sare si-l turnam in castronul cu faina si lapte. Incepem sa framantam si daca este necesar mai adaugam lapte caldut, pana obtinem un aluat mai moale , bine omogenizat.
Lasam la dospit maxim o ora dupa care.ii dam utilizarea dorita.
Pentru pizza intindem in strat subtire si-l punem in tava pe hartie de copt apoi ungem cu zacusca facuta in casa.
Peste zacusca punem bucati de sunca, ciuperci , rosii, ardei, masilen, se poate rade cascaval si dam la cuptor.
Servim cu sosul preferat.
Pentru cremvusti in aluat, indindem foaia subtire, taiem fasii cam de 2 cm si invelim cremvustii fara pielita, ungem cu apa sau ou batut, putem presara cascaval, branza, mac sau susan.
Dam la cuptor si servim cu sos.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu