joi, 4 februarie 2016

ALUAT PENTRU PIZZA
 
  Am incercat mai multe variante si m-am oprit la cea de mai jos, cu urmatoarele precizari:

  •  aluatul, dupa framantat trebuie sa fie  nu prea elastic si moale
  • trebuie intind cu sucitorul  prin presare usoara, altfel crapa la copt.
 Ca ingrediente am folosit:

  • 500 g faina
  • un ou
  • 150 ml  ulei de masline
  • 30 g drojdie proaspata
  • cam 250 ml lapte, depinde de faina
 Preparare:
    
    Amestecam laptele caldut cu drojdia, apoi punem uleiul si turnam  amestecul obtinut peste faina.

   Batem oul cu putina sare si-l turnam in castronul cu faina si lapte. Incepem sa framantam si daca este necesar mai adaugam lapte caldut, pana obtinem un aluat mai moale , bine omogenizat.

   Lasam la dospit  maxim o ora dupa care.ii dam utilizarea dorita.


   Pentru pizza intindem in strat subtire si-l punem in  tava pe hartie de copt apoi ungem cu zacusca facuta in casa.
   Peste zacusca punem bucati de sunca, ciuperci , rosii, ardei, masilen, se poate  rade cascaval si dam la cuptor.
   Servim cu  sosul preferat.








   Pentru cremvusti  in aluat, indindem foaia subtire, taiem fasii cam de 2 cm si invelim cremvustii fara pielita, ungem  cu apa  sau ou batut,  putem presara cascaval, branza, mac sau  susan.







   Dam la cuptor si servim cu sos.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu