duminică, 21 februarie 2016

SUPA CREMA DE DOVLEAC

   Am folosit dovleacul mai ales copt la cuptor, dar de aceasta data am incercat supa crema care a iesit delicioasa, preparata din urmatoarele ingrediente:

  • 1 kg  dovleac placintar
  • 2 morcovi mari
  • o bucata telina
  • 3 cepe mari
  • ardei rosu congelat
  • oase de pui ( cap, gat, aripi )
  • 3 linguri iaurt
  • o lingura faina
  • 50 g unt
  • ulei de dovleac
  • usturoi, cardamon, nucsoara, foi de dafin, piper si sare, toate dupa gust.
  Preparare

    Punem la calit  in ulei de dovleac amestecat cu unt : ceapa, morcovii, telina si oasele de pui si lasam sa se caleasca cateva minute, apoi adaugam dovleacul bucati si ardeiul. 

   Calim in continuare pana scade lichidul lasat de legume, apoi adaigam 4 litri apa calda si fierbem sub capac.

    Cand legumele sunt fierte, scoatem oasele si pasam legumele cu un blender pana obtinem crema de legume.

     Punem crema din nou in oala, adaugam usturoi zdrobit, condimentele si in final iaurtul amestecat cu faina.

    Lasam sa dea un clocot, punem patrunjel tocat si servim cu crutoane de paine.




   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu