Am dorit sa fac o varinta bogata in nuci pentru care am folosit urmatoarele ingrediente:
Foi
- 2 oua
- 100 g zahar
- 3 linguri pline cu miere
- 100 g nuci macinate
- 2 linguri ulei
- coaja de lamaie
- 450 g faina
- o lingurita bicarbonat
- o lingura smantana ( in functie de faina)
Crema
- 300 ml lapte
- 150 g zahar
- un ou
- 200 g nuca macinata
- 3 linguri faina
- esenta de rom
- 200 g unt.
- un borcan dulceata de visine
Pentru preparare procedam astfel:
Foile:
In mierea calduta (daca este mai tare) punem zahar si frecam putin, dupa care adaugam cate un ou si amestecam bine.
Apoi incorporam uleiul si faina cu coaja de lamaie si bicarbonat.
Daca este prea tare punem smantana, impartim aluatul
Crema
Frecam oul cu zahar si putin lapte rece, apoi punem faina, nuca macinata si laptele fierbinte.
Punem pe foc mica si amestecam pana se ingroasa.
Luam de pe foc, lasam sa se raceasca si apoi amestecam cu untul frecat spuma si esenta de rom.
Montam astfel:
Punem o foaie, crema, foaia a doua, dulceata de visine, foaia a treia, crema, ultima foaie pe care o unmem cu crema si decoram cu visine din dulceata.
Recomandamsa se portioneze in ziua urmatoare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu