duminică, 21 februarie 2016

ALBINUTA CU NUCA

    Am dorit sa fac o varinta bogata in nuci pentru care am folosit urmatoarele ingrediente:

    Foi

  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 3 linguri pline cu miere
  • 100 g nuci macinate
  • 2 linguri ulei
  • coaja de lamaie
  • 450 g faina
  • o lingurita bicarbonat
  • o lingura smantana  ( in functie de faina)
     Crema
  • 300 ml lapte
  • 150 g zahar
  • un ou
  • 200 g nuca macinata
  • 3 linguri faina
  • esenta de rom
  • 200 g unt.
  • un borcan dulceata de visine

    Pentru preparare procedam astfel:

    Foile:
    In mierea calduta (daca este mai tare) punem zahar si frecam putin, dupa  care adaugam cate un ou si amestecam bine.

   Apoi incorporam uleiul  si faina cu coaja de lamaie si bicarbonat.

   Daca este prea tare punem smantana, impartim  aluatul


 in 4 si coacem cam 15 minute foile la 180 grade daca cuptorul este incins in prealabil.

  Crema

   Frecam oul cu zahar si putin lapte rece, apoi punem  faina, nuca macinata si laptele fierbinte.

   Punem pe foc mica si amestecam pana se ingroasa.

   Luam de pe foc, lasam sa se raceasca si apoi amestecam cu untul frecat spuma si esenta de rom.

   Montam  astfel:

   Punem o foaie, crema, foaia  a doua, dulceata de visine, foaia a treia, crema, ultima foaie pe care o unmem cu crema si decoram cu visine din dulceata.





     Recomandamsa se portioneze in ziua urmatoare.









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu