duminică, 21 februarie 2016

ALUAT FRANTUZESC CU UNTURA

    Reiau aceasta reteta cu mai multe poze pentru a fi mai explicit.
    Folosesc urmatoarele ingrediente:

  • 600 g faina
  • 300 g untura topita
  • 1 ou
  • 2 linguri otet
  • 2 linguri tuica
  • 200 ml apa
  • sare
     Preparare:

    Punem in castron 500 g faina in care adaugam o lingura untura, oul, otetul tuica, sarea si apa si framantam foarte bine un aluat mai moale care sa se poata intinde usor. Daca este necesar mai punem apa sau faina.

    Framantam pana de se desprinde de pe vas si maini.

    Facem o bila din aluat si o aruncam in castron de 100 de ori pentru a- si pierde din elasticitate dupa care adunam frumos si-l lasam la odihnit   in folie de plastic.



    In castron punem  untura si o frecam cu 100 g faina ( daca untura este moale mai punem cel mult 2-3 linguri faina.


     Intindem aluatul cam la 1 cm grosime, in forma de dreptunghi si il ungem cu 1/3 din untuta cu faina dipa care il impachetam astfel:
 - cu partea de jos acoperim 2/3 din aluat


- acoperim cele 2 foi cu partea de sus ca sa fie untura intre foi



-luam partea stanga si o punem peste 2/3 din aluat




- acoperim apoi cu partea dreapta



         Invelim in folie de plastic si dam la frigider pentru minim 20 minute.

         Repetam aceste operatii inca de 2 ori pana la epuizarea unturii cu pauzele necesare.

         Dupa ce am terminat putem lasa aluatul pana a doua zi sau putem sa-l folosim pentru foi de cremes, asa dupa cum arata pozele de mai jos,  dar foaia trebuie sa fie cat mai subtire.





Mai jos prezint un  cremes umplut cu crema  de patiserie cu vanilie si cy cacao.





       Daca dorim sa facem strudel, intindem foaia ceva mai grosuta, pana la 1 cm.











         Am umplut strudelele cu branza dulce si cu mere si le-am servit cu sos de vanilie.

    

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu