joi, 4 februarie 2016

PRAJITURA CU NUCA SI CREMA CU VISINE

  Pentru prajitura am folosit urmatoarele ingrediente: 

Blat

  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 2 linguri miere
  • 2 linguri iaurt
  • 4 linguri nuca macinata
  • 300 g faina
  • praf de copt
  • coaja si zeama de lamaie
Crema:
  • 3 oua 
  • 150 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 2 linguri amidon
  • 200g unt
  • zahar vanilinat
  • visine scurse de zeama si stropite cu esenta de rom
  • nuci macinate
 Preparam astfel:

  Pentru blat frecam ouale cu zahar pana la dizolvarea lui, adaugam uleiul si mierea si omogenizam foarte bine.
  Subtiem compozitia cu iaurt apoi adaugam solidele amestecate, coaja si zeama de lamaie.

  Turnam in tava pe hartie de copt si cooacem cca 30 minute.




  Lasam  la racit si apoi taiem in doua pe orizontala.




  Pentru crema frecam ouale cu zahar, adaugam amidonul  apoi laptele si punem la fiert pana se ingroasa ca o crema. Luam de pe foc si punem nucile macinate, prajite in prealabil pentru un gust mai fin.

  Frecam untul spuma, incorporam in el crema racita si apoi visinile.


  Undem primul blat cu  junatate din crema, punem blatul al doilea, apoi restul de crema, nivelat frumos si decoram cu carlionti de ciocolata.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu