joi, 4 februarie 2016

PRAJITURA CU MIERE SI CARAMEL

   Apreciem prajiturile cu miere si datorita faptului ca utilizam mai putin zahar, iar in cazul de fata,  caramelul  confera o  savoare deosebita preparatelor.

    Ingrediente 

  • 250 ml lapte
  • 0 lingura smantana
  • 125 g zahar
  • 300 g faina
  • 5 linguri miere
  • 1 lingurita bicarbonat
  • un praf de copt
  • 0 lingura cacao
  • 150 g unt
  • 2 oua
  • 150 g nuci macinate sau/si tocate.
  • coaja de lamaie
  • esenta de rom
  • 1-2 banane
  • gem de macese.
    Preparam astfel :

    Punem 75 zahar la caramelizat si apoi il stinge,m cu lapte si fierbem pana la dizolvarea lui.

    Frecam cele 2 oua cu  75 g zahar si unt,  la temperatura camerei,  apoi adaugam mierea si omogenizam foarte bine. Turnam sosul caramel si amestecam pentru o buna omogenizare.

    Punem cacao in compozitie, apoi smantana si amestecam bine dupa care adaugam faina amestecata cu  praf de copt  si nuca.. Aromatizam cu coaja de lamaie si esenta de rom.

    Compozitia obtinuta trebuie sa fie moale, o asezam in tava pe hartie de copt , peste care punem felii de banane si coacem cam 40 minute.



     Cand este copt, ungem blatul   cu gem de macese si eventual turnam glazura.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu