duminică, 21 februarie 2016

CORNULETE CU UNTURA SI VIN

     Am facut de mai multe ori reteta asta si am constatat ca vinul le confera o fragezime deosebita.
   
      Ingrediente:

  • 700 g faina
  • 1 ou
  • o lingura zahar
  • sare
  • coaja de lamaie
  • 200 g untura
  • 100 ml vin alb
  • 2 linguri smantana
  • dulcetata de cirese mentolata (productie proprie).
      Preparam astfel


      Punem faina intr-un castron  si adaugam celelalte ingrediente fara smantana.

      Framantam un aluat bogat si adaugam apoi smantana.

      Adunam aluatul intr-o bila si il dam la rece invelit in folie pentru cel putin o jumatate de ora.

      Apoi portionam aluatul in bucati de 100 sau 200g depinde cat de mari facem cornuletele.

      Intindem fiecare bucata rotund, o taiem in 8 si o umplem cu ce dorim. Facem cornulete, le asezam pe hartie de copt si le dam la cuptor la 180 grade cam 15 minute.

      Caldute le pudram cu zahar.





Mai jos prezint varianta in care am inlocuit 200 grame de faina cu 200 g nuci macinate .




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu