sâmbătă, 3 noiembrie 2018

PRAJITURA CU MERE SI CACAO

    Farmecul acestei prajituri este dat de aroma merelor cu scortisoara care se imbina perfect cu aroma de cacao. In plus este facuta si aceasta numai cu miere, fara zahar.

       Ingrediente

  • 400 g faina
  • 50 g cacao
  • 150 g untura sau 200 unt
  • 2 oua
  • 2 linguri de miere
  • 2 linguri de lapte
  • coaja si zeama unei lamai
  • 1 kg mere 
  • scortisoara
  • sare
        Preparare:
    

       Intr-un bol amestecam toate componenetele pentru a obtine un aluat fraged.




       Dam aluatul la rece pentru o ora timp in care taiem merele in coaja in bucati mai mari le amestecam cu zeama de lamaie si 2 linguri de miere.

       Punem cam 2 parti din alut in tava, acoperim cu merele felii,  si presaram scortisoara.





       Rupem restul de aluat bucatele si-l punem peste mere.




   
       Dam la cuptor cam 40 minute

       Asa arata produsul finit.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu