Folosirea zaharului in alimentatie este destul de controversata desi cred ca in cantitati rezonabile nu creaza probleme deosebite. Dar, ca sa fim precauti am incercat aceasta reteta tinand cont de faptul ca merele utilizate din soiul patul, din productie proprie si eco, sunt foarte dulci asa ca putina miere a suplinit perfect lipsa zaharului.
Ingrediente utilizate:
- 500 g faina
- 200 g untura sau 250 g unt
- 2 galbenusuri de ou
- 2 linguri smantana
- 2 linguri miere
- praf de copt
- coaja unei lamai
- 1 kg mere rase
- 2 albusuri batute cu 2 linguri de miere
Pentru preparare am procedat astfel:
Punem faina in castron cu praf de copt, apoi grasimea de la frigider si amestecam cu dispozitivul special pana capata un aspect zgrunturos.
Adaugam celelalte ingrediente si framantam repede, apoi dam aluatul la rece invelit in folie pentru 30 minute.
Intre timp radem merele, noi nu le curatam de coaja pentru ca este foarte subtire si confera aroma deosebita acestora, le stoarcem bine si le pudram cu scortisoara.
Apoi batem spuma albusurile cu putina sare si 2 linguri de miere.
In tava, pe hartie de copt asezam 2 parti din aluat sub forma de foaie peste care punem merele.
Radem restul de aluat pastrat putin in congelator, peste mere, apoi punem spuma de albusuri.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu