sâmbătă, 24 noiembrie 2018

     PRAJITURA CU MORCOVI SI MASCARPONE

       Iulia si-a pus problema  ce si-ar dori un copil fara bunici care gatesc,  ce ar vrea sa manance si in cele din urma , s-a oprit la prajitura cu morcovi. Am studiat mai multe retete dar toate ni s-au parut cu mult zahar asa ca am creat noi reteta de mai jos, pe gustul nostru.

         Ingrediente:

  • 4 oua
  • 100 g zahar
  • 100 g miere
  • 200 ml ulei
  • 2 linguri iaurt gras
  • 300 g morcovi
  • 300 g faina
  • 50 g cacao
  • o lamaie
  • un praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • o lingurita scortisoara
  • o lingurita cardamon

         Preparare:

         Frecam galbenusurile  cu zahar, un praf de sare   si miere, pana la dizolvarea lui, obtinand o         crema groasa.

         Adaugam coaja si zeama unei lamai amestecand usor .



        Turnam uleiul cu picatura  ca la maioneza.

        Diluam cu iaurt, cu mare atentie sa nu se "taie" compozitia.

        Punem in crema morcovii rasi fin, fara sa amestecam.




       Punem in sita componentele solide, le cernem peste morcovi, pentru ai imbiba cu faina, apoi omogenizam bine compozitia 

       Inglobam usor albusurile batute spuma.

      Punem in tava pe hartie de copt si dam la cuptor 40 minute.




      Cand s-a racit punem crema mascarpone  si decaram, cum ne pricepem.





      Iata produsul finit.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu