PREOCUPARI DE SEZON
In afara de cele
zilnice, datorita faptului ca au aparut florile, fructele si legumele , am inceput sa punem
cate ceva la borcan, deoarece ca orice fiinta si acestea trec si trebuie sa asteptam o noua aparitie a lor. Ele macar se intorc pe cand noi....
Incepem cu capsunile
din care am facut sirop pentru care am avut nevoie de:
- 3 kg capsuni
- 3 kg de zahar.
- sucul a 2 lamai
- aspirina - nu folosim alt conservant
Am procedat
astfel:
Capsunile
curatate, le-am pus intr-o oala mare, le-am acoperit cu apa rece si am pus 4
aspirine, apoi le-am pus la rece pentru 24 ore.
In ziua urmatoare
le-am incalzit, fara sa fiarba apoi le-am strecurat prin presare prin tifon
dublu, cu mare atentie ca sa nu treaca si pulpa fructelor care precipita
in sticle.
Am masurat sucul
obtinut, 3 litri si l-am amestecat cu 3 kg de zahar si zeama de lamaie
apoi l-am lasat din nou la rece pana in ziua urmatioare cand l-am incalzit fara
sa fiarba cam la 80 grade Celsius, dupa care l-am puis in sticle si siropul
este gata, limpede si cu o aroma deosebita de capsune.
Din fructele ramase am
preparat un gem aromat amestecandu-le cu 800 g zahar si putina apa.
Le-am fiert in prima zi
10 minute de la primul clocot iar in a doua zi 15 minute de la primul
clocot.Fiertul in 2 reprize este, dupa parerea noastra, foarte eficient ca
metoda de conservare, fara sa mai folosim conservanti.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu