vineri, 23 mai 2014

CREMA DIN FICAT DE PORC

   Am avut ficat ramas de la mancarea precedenta, dar se poate face si cu ficat de  pui, caz in care are o textura mai fina  preparat din urmatoarele ingrediente:
  • 300 g ficat
  • o ceapa mare
  • 100 g unt
  • condimentele preferate: sare , piper, nucsoara, enibahar
  • lapte pentru fragezirea ficatului
 
    Am preparat  in modul urmator:
  
    Ficatul fragezit de pune la fiert pana este bine patruns.

    In timp ce fierbe calim ceapa in ulei sau untura (am folosit untuta de rata). Lasam la racit.
    Frecam untul spuma cu sare si condimente dupa gust.

    Cand ficatul si ceapa sunt reci le tocat de doua ori prin masina si sita fina  apoi le adaugam in untul frecat spuma si omogenizam foarte bine.
     Obtinem o pasta delicioasa asemanatoare pateului de ficat, mult mai sanatoasa dupa parerea noastra.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu