Utilizand un amestec de carne si ciuperci am obtinut un preparat foarte apreciat pentru gustul sau, preparat oentru care am folosit urmatoarele ingrediete:
- aluat de taitei din 2 oua, pentru cele 4 foi
- 500 ml sos bechamel
- 600 g carne tocata amestec (vita, pasare si porc)
- 0 mana de ciuperci tocate
- un morcov dat pe razatoarea mica
- 0 ceapa uscata tocate
- o legatura de ceapa verde
- sare, piper , boia, corindru si cimbru
- 50 g parmezan ras
- 100 g unt
- 300 ml pasta de rosii preparata de noi
- cateva linguri de smantana
Am facut foile din aluat de taitei pe care le-am pus la uscat putin nemaifiind nevoie sa fie fierte
Apoi am preparat carnea: am pus ceapa la calit in 50 g unt, apoi morcovul si ciupercile.
Am adaugat carnea tocata si condimentele si am calit pana carnea si-a schimbat culoarea, dupa care am adaugat rosiile si am lasat sa fiarba cam 15 minute.Am obtinut un amestec mai lichid pe care l-am lasat la racit,
Am preparat sosul bechamel dupa reteta clasica pe care l-am temperat putin.
Am uns o tava cu unt, am asezat un strat de sos bechamel, apoi am pus prima foaie.
Am pur o parte din carnea pregatita, apoi foaia urmatoare, sos bechamel, umplututa , foaie din nou, pana la epuizarea materialelor.
Pe ultima foaie unsa cu sos am razalit parmesan, am pus bucatele de unt si cateva linguri de smantana
si am dat a cuptor pentru cca 30 minute, dupa care am scos, obtinand un produs foarte gustos care si-a pastrat textura. Spun asta deoarece la un restaurant de pretentii din Cluj, am fost serviti cu o lasagna terciuita, desi spuneau ca au specific italian. Imi place
cum ne iese de fiecare data acest preparat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu