duminică, 15 martie 2015

PRAJITURA CU DULCEATA DE VISINE SI GRAZURA DE CIOCOLATA

  Este o prajitura aromata pentru care avem nevoie de urmatoarele ingrediente :
  • 150 g unt
  • 150 g zahar
  • 2 oua
  • 2 linguri miere
  • 4 linguri de iaurt
  • cam 400 g faina
  • coaja de lamaie
  • praf de copt
  • dulceata de visine
  • glazura de ciocolata
   Preparare :

   Frecam untul cu zahar  apoi adaugam   pe rand cele 2 oua si frecam pana la dizolvarea zaharului.

   Adaugam mierea si apoi iaurtul, coaja de lamaie si in cele din urma faina cu praf de copt.Asezam cu lingura cam 2/3 din aluat in tava de copt  si apoi  punem dulceata de visine.

   Aluatul ramas il amestecam o lingura de cacao si 50 g unt sau mai mult depinde de cat de fraged dorim sa fie aluatul , dupa care rupem bucatele si le punem peste dulceata de visine.

   Dam la cuptor cam 40 minute  dupa care  racim putin sui apoi adaugam glazura de ciocolata.

   Glazura o facem din 100 g ciocolata topita in 2 -3 linguri de lapte pe care o turnam calda peste prajitura calduta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu