Este o prajitura aromata pentru care avem nevoie de urmatoarele ingrediente :
- 150 g unt
- 150 g zahar
- 2 oua
- 2 linguri miere
- 4 linguri de iaurt
- cam 400 g faina
- coaja de lamaie
- praf de copt
- dulceata de visine
- glazura de ciocolata
Frecam untul cu zahar apoi adaugam pe rand cele 2 oua si frecam pana la dizolvarea zaharului.
Adaugam mierea si apoi iaurtul, coaja de lamaie si in cele din urma faina cu praf de copt.Asezam cu lingura cam 2/3 din aluat in tava de copt si apoi punem dulceata de visine.
Aluatul ramas il amestecam o lingura de cacao si 50 g unt sau mai mult depinde de cat de fraged dorim sa fie aluatul , dupa care rupem bucatele si le punem peste dulceata de visine.
Dam la cuptor cam 40 minute dupa care racim putin sui apoi adaugam glazura de ciocolata.
Glazura o facem din 100 g ciocolata topita in 2 -3 linguri de lapte pe care o turnam calda peste prajitura calduta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu