joi, 12 martie 2015

NEGRESE CU CAFEA
   Negresele sunt favoritele fetelor si de aceasta data le-am dat aroma de cafea iar ca ingrediente am folosit :
  • 2 oua
  • 100 g unt
  • 300 g zahar
  • 150 ml ulei 
  • 2 linguri miere
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri ness 
  • 150 ml iaurt
  • 400 g faina
  • glazura din 150 g ciocolata topita in lapte
    Prepararea se face astfel :

    Frecam untul cu zahar foarte  bine apoi adaugam pe rand ouale pentru o omogenizare perfecta.

   Punem apoi cele 2 linguri de miere, amestecam, bine, apoi  cafea ness si cacao, obtinand o pasta omogena in care adaugam in fir subtire uleiul.

   Pasta obtinuta o diluam cu iaurt si  apoi punem faina rezultand un aluat moale pe care-l punem in tava de copt cu lingura. Netezim cu o spatula si dam la cuptor cam 40 minute.

   Dupa ce s-a copt, cat este calduta prajitura turnam deasupra ciocolata topita in lapte si intepam aluatul din loc in loc ca sa patrunda glazura.

   Portionam rece.




   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu