Negresele sunt favoritele fetelor si de aceasta data le-am dat aroma de cafea iar ca ingrediente am folosit :
- 2 oua
- 100 g unt
- 300 g zahar
- 150 ml ulei
- 2 linguri miere
- 2 linguri cacao
- 2 linguri ness
- 150 ml iaurt
- 400 g faina
- glazura din 150 g ciocolata topita in lapte
Frecam untul cu zahar foarte bine apoi adaugam pe rand ouale pentru o omogenizare perfecta.
Punem apoi cele 2 linguri de miere, amestecam, bine, apoi cafea ness si cacao, obtinand o pasta omogena in care adaugam in fir subtire uleiul.
Pasta obtinuta o diluam cu iaurt si apoi punem faina rezultand un aluat moale pe care-l punem in tava de copt cu lingura. Netezim cu o spatula si dam la cuptor cam 40 minute.
Dupa ce s-a copt, cat este calduta prajitura turnam deasupra ciocolata topita in lapte si intepam aluatul din loc in loc ca sa patrunda glazura.
Portionam rece.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu