sâmbătă, 28 martie 2015

PRAJITURA  CU COMPOT DE GUTUI SI FRISCA
 
   Este un desert usor de facut din urmatoarele ingrediente

   Pentru 2 blaturi:
  • 4galbenusuri de ou
  • 180 g unt
  • 150 gzahar
  • 2 linguri smantana
  • coaja de lamaie
  • praf de copt
    Pentru compozitia din mijloc:
  •  4  albusuri
  • 170 g zahar 
  • 4 linguri iaurt
  • 6 linguri faina
  • un borcan  compot de gutui  pe care-l punem la scurs de suc intr-o sita.
  • frisca
    Prepararea blaturilor
  
    Frecam zaharul cu unt   apoi  adaugam pe rand cele 4 galbenusuri de ou si frecam pana la dizolvarea completa a zaharului.

     In crema obtinuta adaugam coaja de lamaie si faina amestecata cu praful de copt dupa care punem aluatul la frigider.



     Incepem sa batem albusurile cu putina sare apoi punem zaharul  si le batem tari.

     Prin amestecare usoara adaugam   iaurtul esenta de vanilie si apoi faina obtinand un aluat spumos.

     Scoatem din frigider  aluatul si-l impartim in 2 bucati (este destul de moale).Intindem  o parte in tava de copt  si punem compozitia cu spuma apoi adaugam bucati de gutui din compot.







     In aluatul ramas punem 2 linguri cacao, omogenizam si punem apoi peste compozitia din tava.



     Dam la cuptor la foc mediu cam 40 minute apoi lasam sa se raceasca dupa care acoperim cu un strat de frisca si bucati de gutui din compot.

     Asa arata in final.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu