Se poate face cu carne sau fara carne, noi am avut capete de aripioare pe care le-am folosit pentru a imbunatati gustul acestei ciorbe, pe langa care am mai folosit urmatoarele ingrediente :
- capete de aripioare de pui
- 2 morcovi
- 2 cepe
- o bucata telina
- o radacina pastarnac
- un borcan mic fasole conservata
- o mana boabe de mazare congelata
- o lingura pasta de ardei
- 2 galbenusuri de ou
- 4 linguri iaurt
- sare, frunze de patrunjel si de tarhon
Punem la fiert capetele de aripioare si apoi strecuram supa obtinuta in care adaugam ceapa tocata marunt, mazarea congelata fasolea taiata bucatele mici si restul legumelor date pe razatoarea mica.
Dupa ce fierb legumele amestecam galbenusurile de ou cu iaurt si adaugam cu lingura, ciorba fierbinte in vasul in care le-am pus' pana la o omogenizare perfecta, dupa care turnam amestecul in oala cu ciorba si mai dam cateva clocote.
Stingem focul si adaugam frunzele de patrunjel si tarhon si lasam sa se elibereze aromele lor.
Dupa cca o jumatate de ora putem servi ciorba.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu