marți, 11 noiembrie 2014

ROLE DIN ALUAT DOSPIT

    Aluatul dospit se preteaza  foarte bine atat la prepararea unor role  dulci cat si a celor sarate ; in cazul de fata am folosit urmatoarele ingrediente:

  • 700 g faina 
  • 200 ml lapte caldut
  • 100 ml iaurt ( depinde de faina)
  • 100 ml ulei
  • 2 oua 
  • o lingura zahar
  • 20 g drojdie
  • o ligurita sare
  • umplutura dulce: nuca macinata cu zahar , rom si putina smantana.
  • umplutura sarata: branza rasa frecata cu putina smantana
     Prepararea aluatului :
     In laptele caldut dizolvam drojdia si putina faina; lasam la dospit pana face bule.

     Punem ouale batute cu sare si zahar, iaurtul si uleiul si amestecam bine.

     Apoi adaugam faina si framantam un aluat mai moale pe care-l lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.
 
     Intre timp pregatim umpluturile prin amestecarea ingredientelor  mentionate mai sus.

     Aluatul dospit se imparte in 2 bucati pe care le intindem cat mai subtire dupa care punem umpluturile  si rulam cat mai strans.

     Lasam cam o ora la dospit dupa care ungem rolele cu  smantana; pe cea dulce presaram nuca cu zahar iar pe cea sarata branza rasa.

     Le asezam pe hartie de copt in tava.



     Dam tava la cuptor pentru cca 40 minute, lasam sa se raceasca si portionam .


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu