miercuri, 19 noiembrie 2014

CIULAMA DE HRIBI

   Ador hribii sunt foarte aromati si nu  se pot confunda cu ciupercile otravitoare ceea ce este foarte bine.
   Pentru ciulama am folosit ca ingrediente:
  • cam 600 g hribi congelati (isi pastreaza perfect aroma)
  • 50 g unt
  • 2 cepe galbene
  • 2 linguri faina
  • 2 catei de usturoi
  • un pahar  cu lapte
  • piper rosu, boia, nucsoara, sare, foaie de dafin ,  verdeata.
   Pentru preparare  am procedat astfel:

   Punem ceapa tocata fin la calit in unt, o saram putin si cand devine sticloasa presaram o lingura de faina si amestecam cam 1 minut.

   Adaugam hribii congelati si  amestecam pana se dezgheata apoi adaugam putina apa calda  si lasam sa fiarba.

    Cand sunt aprope fierti [unem condimentele laptele amestecat cu restul de faina si usturoiul zbrobit.
    Continuam fierberea pana se ingroasa ciulamaua dupa care o servim.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu