Ador hribii sunt foarte aromati si nu se pot confunda cu ciupercile otravitoare ceea ce este foarte bine.
Pentru ciulama am folosit ca ingrediente:
- cam 600 g hribi congelati (isi pastreaza perfect aroma)
- 50 g unt
- 2 cepe galbene
- 2 linguri faina
- 2 catei de usturoi
- un pahar cu lapte
- piper rosu, boia, nucsoara, sare, foaie de dafin , verdeata.
Punem ceapa tocata fin la calit in unt, o saram putin si cand devine sticloasa presaram o lingura de faina si amestecam cam 1 minut.
Adaugam hribii congelati si amestecam pana se dezgheata apoi adaugam putina apa calda si lasam sa fiarba.
Cand sunt aprope fierti [unem condimentele laptele amestecat cu restul de faina si usturoiul zbrobit.
Continuam fierberea pana se ingroasa ciulamaua dupa care o servim.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu