miercuri, 19 noiembrie 2014

 
PRAJITURA CU MERE SI BEZEA
   Este o prajitura foarte usor de facut care pastreaza aroma merelor, pentru care am folosit ca ingredinete
  • 4 oua
  • 100 g untura
  • 250 g zahar
  • 6 linguri iaurt
  • coaja de lamaie
  • praf de copt
  • 400 g faina
  • un borcan  mare de mere conservate (facute de noi)
  • scortisoara
  • praf de vanilie
      Se prepara astfel :

      Frecam untura cu 150 g zahar apoi adaugam vcate un galbenus de ou si un praf de sare, Dupa dizolvarea zaharului punem cate o lingura de iaut si omogenizam bine.Adaugam coaja de lamaie.

      Amestecam cam 400 g faina cu un praf de copt si  punem cate putin in compozitia preparata  anterior.

      Obtinem un aluat, potrivit de  moale pe care-l punem la rece.


       Amestecam merele cu zahar  si scortisoara dupa gust .

       Batem foarte bine albusurile spuma cu 100 g zahar .

       Punem in tava, pe hartie de copt aluatul, acoperim cu mere si apoi cu spuma.
       Dam prajitura la cuptor la 180 grade C cam 40 de minute.

       Iata  produsul finit.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu