PRAJITURA CU MERE SI BEZEA
Este o prajitura foarte usor de facut care pastreaza aroma merelor, pentru care am folosit ca ingredinete
- 4 oua
- 100 g untura
- 250 g zahar
- 6 linguri iaurt
- coaja de lamaie
- praf de copt
- 400 g faina
- un borcan mare de mere conservate (facute de noi)
- scortisoara
- praf de vanilie
Frecam untura cu 150 g zahar apoi adaugam vcate un galbenus de ou si un praf de sare, Dupa dizolvarea zaharului punem cate o lingura de iaut si omogenizam bine.Adaugam coaja de lamaie.
Amestecam cam 400 g faina cu un praf de copt si punem cate putin in compozitia preparata anterior.
Obtinem un aluat, potrivit de moale pe care-l punem la rece.
Amestecam merele cu zahar si scortisoara dupa gust .
Batem foarte bine albusurile spuma cu 100 g zahar .
Punem in tava, pe hartie de copt aluatul, acoperim cu mere si apoi cu spuma.
Dam prajitura la cuptor la 180 grade C cam 40 de minute.
Iata produsul finit.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu