joi, 20 noiembrie 2014

COTLET DE PORC IN SOS DE ARDEI

    Pentru cei care doresc o carne de porc mai slaba cotletul este ideal.
    in reteta de fata am folosit urmatoarele ingrediente :
  • 10 cotlete de porc
  • 2 ardei verzi
  • 2 ardei rosii
  • 3 cepe
  • 5 catei de usturoi
  • condimente pentru carne de porc
  • sos de soia
  • ulei de masline
    Preparare :

    Condimentam cotletele cu amestecul de condimente, sos de soia si ulei de masline si le punem intr- punga cu tot amestecul peste ele, pentru o ora, la rece. Apoi le prajim  in tigaia antiaderenta pe ambele parti.  Dupa ce au fost prajite le pastram la cald.




    Intr-o cratita prajim ceapa si usturoiul in ulei,  apoi introducem ardeii  feliati si prajim in continuare cateva minute

     In tigaia in care am prajit carnea  punem putina apa, dam un clocot si apoi turnam sosul peste ceapa si ardeii prajiti.Punem  apoi  un pahar de vin alb diluat cu apa si cand da in clocot asezam cotletele, acoperim cu capac si lasam sa se patrunda bine carnea la foc domol, amestecand din cand in cand si eventual mai adaugand putina apa,

    Cand este gata se poate servi cu garnitura favorita (cartofi copti, in cazul  nostru).


   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu