marți, 11 februarie 2014

TORT BICOLOR
Cred ca este un tort bogat si deosebit de gustos datorita bucatilor de ciocolata existente in blat.
Am folosit 2 blaturi taiate in jumatate   galben cu aroma de lamaie  si cu ciocolata, preparate din urmatoarele ingrediente:

pentru blatul de lamaie:
  • 4 oua
  • 2 linguri de apa rece
  • 2 linguri  zeama de lamaie
  • 8 linguri de faina
  • 8 linguri de zahar
  • coaja de la jumatate lamaie
  • praf de copt
pentru blatul cu ciocolata:
  • 4 oua
  • 4 linguri apa rece
  • 7 linguri faina
  • o lingura cacao
  • 100 g ciocolata menaj, taiata bucatele mici
pentru crema de lamaie:
  • 3 oua
  • 300 ml. lapte 
  • 200 g zahar
  • 3 linguri amidon
  • zeama  si coaja unei lamai
Pentru prepararea blaturilor  am procedat astfel:
   Batem foarte bine cele 4 albusuri cu zahar si putina sare, adaugam apa ( zeama de lamaie);
   Adaugam galbenusurile pe rand,  apoi faina amestecata cu praful de copt, amestecam cu atentie sa nu "cada" albusurile ( in blatul de ciocolata in final adaugam ciocolata);
   Se pune apoi compozitia in tava  mica, daca taiem blatul transversal sau in tava mare daca   taiem blatul in 2 bucati
   Se coace in cuptor cam 30-40 minute  (testul cu  scobitoarea, sau vedem daca s-a desprins de pe laturile tavii);
    Se lasa la racit pe gratar de sarma.
Prepararea cremei este foarte simpla:
    Frecam ouale cu zahar si amidon pana se dizolva tot zaharul;
   Adaugam laptele rece si frecam pe foc mic pana se intareste crema; cand este gata o lasam la racit ;
   Frecam untul spuma cu mixerul  si apoi adaugam crema calduta  cate putin si in final adaugam zeama si coaja de lamaie.

Montarea tortului:
La baza punem un blat cu lamaie, insiropat (al nostru a fost cam tare insiropat, se vede,) apoi un strat de crema, blat cu ciocolata. crema, blat cu ciocolata, crema, blat cu lamaie iar intregul tort l-am invelit in frisca si l-am decorat, dupa cum se vede.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu