Cred ca este un tort bogat si deosebit de gustos datorita bucatilor de ciocolata existente in blat.
Am folosit 2 blaturi taiate in jumatate galben cu aroma de lamaie si cu ciocolata, preparate din urmatoarele ingrediente:
pentru blatul de lamaie:
- 4 oua
- 2 linguri de apa rece
- 2 linguri zeama de lamaie
- 8 linguri de faina
- 8 linguri de zahar
- coaja de la jumatate lamaie
- praf de copt
- 4 oua
- 4 linguri apa rece
- 7 linguri faina
- o lingura cacao
- 100 g ciocolata menaj, taiata bucatele mici
- 3 oua
- 300 ml. lapte
- 200 g zahar
- 3 linguri amidon
- zeama si coaja unei lamai
Batem foarte bine cele 4 albusuri cu zahar si putina sare, adaugam apa ( zeama de lamaie);
Adaugam galbenusurile pe rand, apoi faina amestecata cu praful de copt, amestecam cu atentie sa nu "cada" albusurile ( in blatul de ciocolata in final adaugam ciocolata);
Se pune apoi compozitia in tava mica, daca taiem blatul transversal sau in tava mare daca taiem blatul in 2 bucati
Se coace in cuptor cam 30-40 minute (testul cu scobitoarea, sau vedem daca s-a desprins de pe laturile tavii);
Se lasa la racit pe gratar de sarma.
Prepararea cremei este foarte simpla:
Frecam ouale cu zahar si amidon pana se dizolva tot zaharul;
Adaugam laptele rece si frecam pe foc mic pana se intareste crema; cand este gata o lasam la racit ;
Frecam untul spuma cu mixerul si apoi adaugam crema calduta cate putin si in final adaugam zeama si coaja de lamaie.
Montarea tortului:
La baza punem un blat cu lamaie, insiropat (al nostru a fost cam tare insiropat, se vede,) apoi un strat de crema, blat cu ciocolata. crema, blat cu ciocolata, crema, blat cu lamaie iar intregul tort l-am invelit in frisca si l-am decorat, dupa cum se vede.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu