sâmbătă, 22 februarie 2014

STRUDEL CU FOI DE PLACINTA
   Dat fiind faptul ca avem grau si posibilitatea de  a-l macina la o moara buna, avem in permanenta faina pe care o folosim fie pentru paine sau celelalte preparate care necesita acest produs.
   Foile preparate in casa au un gust deosebit fata de cele din comert si, cu putina  indemanare, pot concura oricand cu acestea in ceea ce priveste finetea lor, gustul fiind asa cum am spus cu mult mai bun.
   Ca ingrediente folosim:
  • 500 g faina
  • 100 ml ulei
  • 150-200 ml apa calduta
  • o  lingurita sare
  • o lingura otet de mere
    Preparare;
    Punem faina intr-un castron si turnam apa amestecata cu 50 ml ulei, sare  si otet , omogenizam si framantam bine pana obtinem un aluat elastic, mai mult moale decat tare, dar care isi mentine forma.
    Batem aluatul de vas ( il ridicam si-l aruncam in vas) apoi il batem cu sucitorul pe planseta cam de 50 ori.
    In adunam ca o sfera si-l acoperim cu un vas metalic incalzit pentru 30 minute.
    Apoi il impartim in 3 bucati
    Intindem fiecare bucata cu sucitorul si o ungem cu ulei  ca sa nu se lipeasca prin suprapunere
    Acoperim din nou pentru minim 15 minute,
    Ungem mainile cu ulei si intindem cu dosul palmelor aluatul pana   obtinem o foaie subtire, apoi il asezam pe o fata de masa si continuam intinderea mai ales a marginilor.
     Chiar daca apar rupturi nu este o problema .
     Dupa ce am intins cat mai subtire, ungem aluatul cu ulei folosind o pensula, pe toata suprafata si apoi pe o margine punem umplutura dorita, in cazul de fata pe una din foi am pus dovleac, pe alta branza dulce si pe a treia, mere.
     Rulam, punem in tava pe hartie de copt, undem din nou cu ulei fiecare rola si  coacem cam 40 minute.
     Va prezentam o mostra din produsele obtinute care sper sa va placa.



Nota : noi avem grija ca sa dam forma foii intinse corespunzatoare tavii in care coacem  strudelul

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu