vineri, 14 februarie 2014

PRAJITURA  "INGHETATA"
   Nu stiu de unde ii vine denumirea, dar este foarte apreciata de unii membri ai familiei, pentru care sunt necesare urmatoarele ingrediente:

Pentru blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri de apa
  • 8 linguri de zahar
  • 6 linguri faina 
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • coaja de lamaie

Pentru crema:
  • 4 galbenusuri de ou
  • 200 ml lapte
  • 3 linguri  amidon
  • 150 g zahar
  • zahar vanilinat
  • un pachet de unt

Pentru bezea:
  •  4 albusuri
  • 8 linguri de zahar
  • zahar vanilinat
   Am procedat astfel:
   Blatul se obtine prin separarea uoalor si baterea albusurilor cu zahar pana se obtine o spuma ferma.
   Apoi , adaugam pe rand cate o lingura de apa si batem in continuate pana se intaresc din nou.
   Adaugam apoi cate un galbenus, batand in continuare.
   In final se pune faina  amestecata cu cacao si  praf de copt si coaja de lamaie.
   Amestecam cu telul de jos in sus pana se inglobeaza toate.
   Turnam in tava pe hartie de copt  si coacem cam 30-40 minute.
   Scoatem  si lasam sa se raceasca pe gratar.
   Pentru crema   frecam galbenusurile cu zahar pana se dizolva adaugam amidonul si apoi laptele si amestecam pe foc mic pana se ingroase.
   Lasam sa se tempereze si frecam untul spuma cu mixerul, apoi adaugam crema.
   Bezeaua se prepara prin baterea albusurilor cu putina sare apoi adaugam zaharul si punem vasul pe baia de aburi unde batem in continuare cam 15 minute.
   Punem in final zaharul vanilinat sau aroma preferata.
   Montarea prajiturii: pe blatul insiropat( nu este obligatoriu) se pune crema racita si apoi bezeua si se lasa la rece, prajitura aratand in final, cam asa:




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu